Social

Mittal Steel Galati mai scoate "o sarja" de 2.500 autodisponibilizati

Printr-o intelegere secreta cu Federatia Sindicatelor din Siderurgie (FSS), sindicatul galben de pe platforma siderurgica, administratia anglo-indiana de la Mittal Steel Galati a pus la punct cel de-al saselea val de autodisponibilizari. Incepand de lunea viitoare, inca 2.500 de lucratori vor pleca din Mittal Steel prin metoda autodisponibilizarii, pe laga cei 11.000 care au plecat pana acum.

Pentru a face atraciv procesul de trimitere in somaj, administratia a negociat cu sindicatele recompense banesti . Astfel, un autodisponibilizat va putea beneficia, la plecare, de 6, 9 sau 12 salarii, in functie de vechime (sub 5ani, peste 5 ani si peste 10 ani), la care se mai adauga si sume compensatorii cuprinse intre 140 si 180 milioane ROL.

Prin aceasta curatire de personal, Mittal Steel Galati se apropie de 14.000 de angajati, cifra la care afirma administratia anglo-indiana ca se va opri cu disponibilizarile. Totodata, FSS, federatie sindicala care nu a pus nicio problema patronatului, primeste ajutor din partea administratiei anglo-indiene pentru a se transforma intr-un sindicat unic.

Liderii FSS au intrat in panica dupa aparitia sindicatului Solidaritatea, structura care a declarat razboi deschis Mittal Steel. Actualii sefi ai FSS au anuntat ca vor sa restructureze FSS intr-un singur sindicat, care sa devina cel mai mare de pe platforma siderurgica. Noua constructie sindicala se va numi Metalurgistul si se doreste a fi un continuator al FSS, asa cum asigura pe toate canalele initiatorii, baronii sindicali fiind anuntati ca nu isi vor pierde privilegiile si nici culoarea galbena.

De cealalta parte, cei care vor pleca vor face ca rata somajului in Galati, aflat pe primele locuri in tara, sa explodeze in urmatoarele luni. In acelasi context, s-a dovedit ca accidentele de munca au crescut alarmant dupa disponibilizari din cauza rotirii pe posturi a unor angajati fara experienta in noile specializari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea