Social

#biserica #r. moldova #valeriu pasat

Mitropolia R. Moldova il sustine pe fostul director al Securitatii pentru a infiinta un partid

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova "saluta" si "sustine" initiativa fostului director al Serviciului de Informatii si Securitate, Valeriu Pasat , de a infiinta un partid, se arata intr-o declaratie transmisa miercuri presei de la Chisinau.

Declaratia Sinodului este semnata de Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove IPS Vladimir, si cei patru episcopi - Sava, de Tiraspol si Dubasari, Anatolie, de Cahul si Comrat, Petru, de Hancu, Vicar al Mitropoliei Chisinaului si al intregii Moldove si Marchel, Episcop de Balti si Falesti, relateaza publicatia Timpul.

Biserica Ortodoxa decide de sine statator cand, in ce forme si cu ce scopuri sa se implice in procesul politic, "faptele ne conving de necesitatea existentei in Republica Moldova a unei forte politice, menita sa apere drepturile si sa reprezinte interesele crestinilor ortodocsi si ale Bisericii in ansamblu", se afirma in declaratia Sinodului.

Mai mult, Mitropolia spune: "suntem dispusi sa acordam o sustinere deplina procesului de afirmare in viata publica a unei noi forte politice".

In declaratie se mai face referire la viitorul partid ca la un "suflu nou in viata politica ", ce ar "deschide o perspectiva larga procesului de conlucrare a Bisericii cu Statul intru binele poporului nostru ortodox, in conformitate cu morala si traditiile sale".

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea