Social

#moqtada sadr #sua #camera deputatilor #acord #securitate

Miscarea Sadr vrea sa impiedice acordul cu SUA

Blocul parlamentar al liderului radical siit Moqtada Sadr intentioneaza sa impiedice "prin toate mijloacele legale" adoptarea de catre Camera Deputatilor a acordului de securitate cu Statele Unite, aprobat duminica de guvern, a declarat purtatorul lui de cuvant, Ahmad al-Massoudi.

Curentul antiamerican Sadr, care are 30 de deputati din totalul de 275, intentioneaza sa prezinte Parlamentului un proiect de lege care prevede ca acordul are nevoie de aprobarea prin majoritate de doua treimi, pentru a fi validat .

"Nu trebuie adoptat numai prin majoritate simpla", a adaugat acesta, citat de AFP. "Consideram ca adoptarea cu majoritate simpla nu este conforma instructiunilor lui Ali al-Sistani, care doreste un consens national cu privire la acest acord", a adaugat Massoudi, a carui miscare cere retragerea imediata si neconditionata a trupelor americane din Irak. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea