Social

Miron Mitrea, trimis la judecata plenului

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea, se afla la mana colegilor sai deputati, care vor vota sau nu inceperea urmaririi penale . Dupa mai multe contre si polemici, deputatii din Comisia Juridica s-au spalat pe maini in cazul Mitrea si au lasat plenului orice responsabilitate. Votul se va da dupa alegerile locale.

Deputatii juristi au invocat principiul separatiei puterilor in stat si s-au limitat sa voteze, cu 20 de voturi „pentru" si doua voturi „impotriva", un raport prin care solicita plenului sa se pronunte asupra cererii DNA privind demararea anchetei in cazul parlamentarului social-democrat. Ajunsa in plen, cererea are nevoie de 223 de voturi favorabile pentru ca sa se poata incepe urmarirea penala.

Dezbateri controversate

Dezbaterea nu a fost lipsita de polemici, ea prelungindu-se pe parcursul mai multor ore datorita reprezentantilor PDL care doreau emiterea unei recomandari a comisiei de avizare sau neavizare a inceperii urmaririi penale.

Deputatii juristi au ridicat si o serie de chestiuni referitoare la unele aspecte si vicii procedurale constatate in activitatea Parchetului, cum ar fi cel ca sesizarea a venit de la DNA, nu de la PICCJ.

Potrivit lui Sergiu Andon , majoritatea opiniilor raportorilor sunt destul de apropiate "fata de calitatea indoielnica a documentelor premergatoare " existente la dosar. Conform unor surse din cadrul comisiei, acuzatiile de fals si inselaciune din dosar nu ar fi probate de documente.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea