Social

Miron Mitrea, acuzat de sperjur

Liderul PSD Miron Mitrea s-a ales cu o noua plingere penala in dosarul privind afacerea cu terenurile din Baneasa.

Aviatia Utilitara a depus o noua plingere impotriva lui Miron Mitrea, acuzindu-l si de fals in declaratii , pe baza unor probe admise de instanta suprema . Astfel, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au ajuns la concluzia ca liderul PSD nu a spus 0 atunci cind a fost audiat de procurori.

Acuzatia de fals in declaratii a aparut dupa ce s-a constatat ca Miron Mitrea a dat cu subsemnatul ca nu stia ca terenurile sint in litigiu si nu le cunostea pe persoanele implicate in acest caz. Insa acestea dovedesc faptul ca schimbul de teren s-a facut cu girul fostului ministru al Transporturilor, a declarat Cosmin Barbu, purtatorul de cuvint al Aviatiei Utilitare.

Dupa ce a constatat faptul ca declaratiile lui Miron Mitrea nu coincid cu actele depuse de Aviatia Utilitara, judecatorii au trimis dosarul inapoi la Parchetul General.

Potrivit lui Barbu, a fost reclamat, totodata, si fostul consilier personal al lui Mitrea, actual consilier parlamentar si secretar executiv al PSD, Ciprian Holhos, acuzat la rindul lui de fals in declaratii si marturie mincinoasa.

Procurorii nu au cercetat in amanunt

Initial, Aviatia Utilitara a depus o alta plingere la adresa fostului ministru al Transporturilor si a altor fosti angajati ai societatii, la care Parchetul General a dat neinceperea urmaririi penale (NUP) in ceea ce-l priveste pe Mitrea. Celelalte persoane implicate au fost trimise la DNA, pentru continuarea anchetei.

Dar Aviatia Utilitara a depus o contestatie la Inalta Curte, sustinind ca solutia procurorilor s-a dat fara o cercetare amanuntita privind implicarea fostului ministru al Transporturilor in aceasta afacere.

Miron Mitrea era acuzat de SC Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa duca la indeplinire o decizie irevocabila privind emiterea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate a acestei societati asupra unui teren de 2,3 hectare, situat chiar la soseaua Bucuresti - Ploiesti.

Acest teren - parte dintr-o suprafata de 8,9 hectare revendicat de Aviatia Utilitara - facea obiectul unui litigiu dintre fosta conducere a Aeroportului International Bucuresti Baneasa si Aviatia Utilitara.

Fostul ministru al Transporturilor mai este acuzat ca ar fi girat o afacere in care fosta conducere a aeroportului ar fi cedat acest teren contra altuia, cu o suprafata de 2,5 hectare din comuna Voluntari.

Actul privind schimbul s-ar fi incheiat in lipsa unei evaluari de piata a parcelei din Voluntari si a celei de la soseaua Bucuresti - Baneasa, in contract fiind precizat ca ambele terenuri ar valora aproximativ 450.000 de euro, dar in realitate terenul din Baneasa valora in jur de 11 milioane de euro.

Mitrea s-a facut ca nu cunoaste

Mitrea a declarat procurorilor, pe 22 martie 2005, ca nu a cunoscut si nu a discutat cu nimeni in legatura cu schimbul de terenuri. Mitrea sustine olograf in finalul declaratiei depuse la Parchet: Nu cunosc persoanele cu numele Urse Dan (n.r. - administrator judiciar al SC Aviatia Utilitara Bucuresti SA), Luca Marius (n.r. - notarul care a autentificat schimbul de terenuri), Nastase Iulian (n.r. - beneficiar al contractului de schimb) si Marian Grigorov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea