Social

#mitrea #demisie #parlament

Miron Mitrea a anuntat oficial ca se va retrage din Parlament

Deputatul PSD Miron Mitrea l-a anuntat mierucri pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca va demisiona din Parlament ca urmare a neavizarii de catre forul legislativ a cererii DNA pentru inceperea urmaririi sale penale . Miron Mitrea a multumit colegilor care au votat in favoarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie.

"Asa cum am spus inca din luna iunie, daca votul din plenul Camerei Deputatilor va fi unul impotriva urmaririi mele penale, voi demisiona din Parlament. Prin urmare, odata cu inceperea sesiunii parlamentare de toamna, imi voi prezenta demisia din Camera Deputatilor" a declarat miercuri Miron Mitrea printr-un comunicat de presa.

Acesta a mai adaugat: "Le multumesc tuturor colegilor deputati care astazi au votat pentru inceperea urmaririi penale , deoarece au raspuns astfel rugamittii mele adresate plenului Camerei Deputatilor in luna iunie. De asemenea, le multumesc si colegilor care au votat impotriva urmaririi penale si le transmit ca le inteleg pozitia, aceea de a fi contra intocmirii unui dosar politic pe numele meu", mai declara Miron Mitrea.

"La prima sedinta a Camerei Deputatilor va lua cuvantul in plen si va anunta ca demisioneaza din Parlament, astfel incat procedurile impotriva domniei sale sa poata sa fie urmate. Sigur, la momentul respectiv, e dreptul domniei sale sa ia aceasta decizie pe care eu o consider o decizie eleganta in conditiile in care plenul Camerei s-a opus urmaririi penale", a declarat Bogdan Olteanu intr-o interventie la REALITATEA TV.

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, pe 25 iunie, ca isi va da demisia din Parlament, daca forul legislativ nu va aviza favorabil cererea DNA privind inceperea urmaririi sale penale.

"E clar ca trebuie sa imi dau demisia ca nu am alta solutie. (...) Cum pot sa accept eu in continuare sa stau in balciul asta, facut intentionat. Trebuie sa imi dau demisia si o sa mi-o dau", a afirmat liderul PSD, intr-o emisiune la REALITATEA TV. Mitrea a adaugat ca este nemultumit de situatia creata dupa ce in Camera Deputatilor a fost anulat votul privind cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva sa, precizand ca vrea sa fie cercetat.

Anchetele in dosarele Mitrea si Nastase, pentru care deputatii au respins, miercuri, cererea de urmarire penala facuta de procurori, s-au oprit, iar cazurile sunt blocate, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea