Social

Mirel Radoi se antreneaza pentru Italia

Gigi Becali a solicitat de la FRF cartea verde pentru Mirel Radoi, pentru care Inter Milano ofera sase milioane de euro. La Timisoara continua nebunia, Marian Iancu oferind 3,5 milioane pentru un pachet din supermarketul Dinamo.

Fotbalul nu a devenit o prioritate pentru Guvern. El va trebui sa se finanteze din surse private pentru ca nu va fi subventionat, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu in ultima zi a anului trecut, uitind ca, la o discutie colocviala, omologul sau italian, Silvio Berlusconi, i-a cerut citiva fotbalisti pentru a face lobby Romaniei. Cel mai bun jucator din campionatul intern, Mirel Radoi, ar putea ajunge insa la rivala Inter Milano, club care ofera Stelei sase milioane de euro pentru un transfer definitiv al internationalului roman. Gigi Becali a solicitat inca de vineri, la FRF, cartea verde a lui Radoi, dar se pare ca intre timp negocierile au fost virusate. Capitanul Stelei a anuntat ca spera sa se califice cu Steaua in Liga Campionilor, iar Becali ca vrea pe finul sau zece milioane de euro. Pentru a ajunge la aceasta cota, Radoi spera sa revina in echipa nationala, astfel ca a profitat de atmosfera de sarbatori pentru a mai face un pas spre impacarea cu selectionerul Victor Piturca. Fotbalistul stelist a dat din coate in noaptea de Revelion pentru a-si face loc prin retea, pentru a-i trimite un SMS cu urari fostului sau antrenor.

Berlusconi il vrea pe Chivu

Echipa lui Berlusconi l-a pus in topul listei de shopping pe Cristi Chivu, conform presei italiene. Cu toate acestea, internationalul nostru a declarat ca spera sa-si duca pina la capat contractul cu AS Roma. Sint profesionist si cred ca fac numai lucruri bune pe teren. Contractul meu expira in 2008 si, cel putin pina la aceasta data, voi fi jucatorul Romei, a declarat Chivu.

Becali a pus mina pe Vasilica

Gigi Becali ramine fan Coelho , dupa ce Dante a preferat Italia. Internationalul din Paraguay, Dante Lopez, a preferat sa evolueze la Genoa, echipa retrogradata in Serie C din cauza datoriilor, decit sa se transfere la Steaua. Conform sports.it, a fost o lovitura pe piata reusita de Genoa. In schimb, patronul stelist a pus mina pe Vasilica Cristocea de la Constanta, achizitionat pentru 250.000 de dolari, platibili in mai multe transe. De mic visam sa ajung la Steaua, iar acest vis mi s-a implinit. Pentru mine, pot sa spun ca anul 2006 a inceput foarte bine. Sint foarte fericit ca am ajuns la Steaua si astept sa evoluez si in cupele europene, a declarat Cristocea. Contractul va fi semnat pe 8 ianuarie, dupa vizita medicala. Nu mai conteaza pe ce perioada voi semna, unu, doi, cinci sau zece ani, si nici pentru ce suma, a afirmat Cristocea, dupa ce Becali si Bosinceanu s-au inteles telefonic de Sarbatori. Echipa din Ghencea l-ar putea pierde pe Ogararu, care are oferte concrete din Germania si din Olanda. Problema este ca suma oferita de olandezi este cu 400.000 de euro mai putin decit pretentiile lui Gigi Becali, adica 1.500.000 de euro.

Timisoara cumpara en gros

Impovarat de datorii la buget, sportul-rege continua insa sa ruleze zeci de milioane de dolari, lider de piata fiind Politehnica Timisoara. Clubul lui Marian Iancu este dispus sa plateasca, en detail , un milion de euro pentru transferul lui Mihaita Plesan sau, en gros, 3,5 milioane de euro pentru Plesan, Moti, Danciulescu si Vlad Munteanu. Oficialii dinamovisti solicita insa patru milioane de euro, negocierile urmind sa se finalizeze in aceste zile. Sintem interesati de jucatorii respectivi, dar nu-i vrem pe toti si, in nici un caz, la o asemenea suma. Oricum, pina in acest moment nici nu se pune problema unui transfer parafat, sint doar discutii. Am avut lucruri mai bune de facut in aceste zile decit sa aduc jucatori la Poli, a declarat patronul banatenilor, explicind de ce nu doreste o enclava dinamovista: Nu mai vrem bisericute! Am avut una si n-a dat deloc rezultate, deci vom incerca acum sa nu mai spargem grupul cu transferari masive de jucatori de la o singura echipa.

Pe de alta parte, Gigi Becali a declarat ca i-ar dori la Steaua pe dinamovistii Claudiu Niculescu si Stefan Grigorie, ceea ce l-a enervat pe Netoiu: Si eu il vreau pe Radoi. Am auzit ca Becali il vinde pe 10 milioane de euro. Eu il dau pe Grigorie pe 12 milioane de euro. Daca vrea, facem schimbul si ramin si cu un profit de doua milioane de euro, a spus mucalit Netoiu. Nu ma intereseaza pe mine ce zice Gigi Netoiu, a venit raspunsul lui Gigi Becali.

Dinamo angajeaza portar

Desi anuntau ca vor avea cel mai mare buget din fotbalul romanesc dupa ce au transformat fosta echipa a MI in societate pe actiuni , oficialii din Stefan cel Mare se scotocesc prin conturi pentru a plomba golurile din lot. Dupa ce si-au cumparat antrenor ieftin din liga a doua spaniola, dinamovistii au plecat in colindat dupa un portar, in conditiile in care Gaev a anuntat ca are mai multe oferte din Ucraina. Cele mai mari sanse de a primi manusile alb-rosii le are Cristi Munteanu, care si-a reziliat contractul cu Larnaca. Dinamo e un club care va lupta intotdeauna pentru titlu, cupa si Champions League sau cupele europene. Era greu sa-l oprim pe Tamas si imposibil de platit. Trebuie sa avem solutii in cazul in care am avea oferte pentru Galamaz, Goian, Daouda, Moti, Pulhac, a spus Becali, care negociaza un imprumut al lui Barcauan, de la Sahtior Donetk.

Vama in schimbul lui Moldovan

Interesul patronului George Copos pentru transferul timisoreanului Viorel Moldovan s-a dovedit evident inca din vara anului trecut, cind fostul international s-a intors in campionatul intern. Cum relatia lui Moldovan cu echipa de pe Bega s-a alterat la finalul turului, vicepremierul face tot posibilul pentru a-l aduce pe jucator in Giulesti. Mai in gluma, mai in serios, Copos a anuntat ca este dispus chiar sa-l cedeze pe presedintele Dinu Gheorghe in schimbul lui Moldovan. Varianta nu este insa pe gustul timisorenilor, care si-ar dori doi jucatori giulesteni. Directorul executiv Ion Craciunescu a avansat chiar cinci variante. Cei de la Rapid au cinci solutii pentru transferul lui Moldovan: Rada-Stancu, Rada-Burdujan, Rada-Badoi, Badoi-Burdujan sau Stancu-Burdujan, a sustinut fostul arbitru international. Mai vehement, Iancu a declarat: A venit din strainatate cum au facut si altii, cu niste bani in buzunar si ifose, dar nu sint profesionisti. Varianta cedarii de jucatori nu este agreata insa nici de Dinu Gheorghe, dar nici de Razvan Lucescu, interesat sa mentina nucleul fotbalistilor care au obtinut performante in Europa. (F.D.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea