Social

#cutremur #cutremur romania #mircea radulian #cutremur 2012

Mircea Radulian: E posibil sa vina un cutremur mare in 2012

Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter ar putea avea loc in acest an in Romania, in conditiile in care zona Vrancea este destul de activa din punct de vedere seismic.

Un asemenea cutremur ar avea un efect devastator asupra Bucurestiului. Statistica arata ca in Capitala sunt incadrate in categoria de risc seismic I 264 de imobile.

"E posibil sa vina un cutremur mare in 2012. Nu neg, dar anul 2012 nu are nimic deosebit. S-ar putea la fel de bine sa nu vina, insa noi ar trebui sa fim pregatiti tot timpul. Oricand putem avea un cutremur, si peste doua minute. Cert este ca zona Vrancea este o zona seismica activa si incarcata tectonic, iar acest lucru nu putem sa il neglijam", a declarat pentru Romania TV Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Radulian sustine ca efectele zecilor de cutremure de mica intensitate inregistrate in ultimele luni in Vrancea se vor vedea in timp. Directorul INFP a explicat ca aceste seisme afecteza zonele cu dimensiuni mici si de rezistenta mica. El compara zonele de rezistenta mare cu niste piloni, care cedeaza mult mai greu, o data sau de doua ori pe secol. "Nu putem sti cat pot rezista acesti piloni", a adaugat Radulian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea