Social

Mircea Geoana se lanseaza cu stangul in literatura

Mai noua "prietenie" dintre Mircea Geoana si fostul presedinte, Ion Iliescu, are rezultate tragi-comice.

"Pe urmele Bunicutei", capitolul 1: Geoana si-a lansat ieri, cu surle si trambite, mai mult la propriu decat la figurat, primul volum intitulat "Politica externa a Romaniei la inceputul secolului XXI - Drumul catre Europa si lumea transatlantica". Mai are insa timp pentru al ajunge din urma pe fondatorul PSD.

Capitolul 2: Presedintele PSD a lasat sa-i scape porumbelul in stilul iliescian: "Romania trebuie sa devina Spania Europei Centrale. Avem toate ingredientele - dimensiune, potential, resurse si atuuri geostrategice".

Capitolul 3: O ironie a sortii a facut ca volumul sa poarte aceeasi denumire cu o carte pe care fostul presedinte o avea in pregatire. Din cauza decalajului temporal, se pare ca Ion Iliescu va fi nevoit sa gaseasca un alt titlu pentru urmatoarea sa capodopera.

Capitolul 4: Lui Geoana i-a intrat in vocabular cuvantul "handicap": "principalul handicap al Romaniei nu este atat de mult saracia, desi este o problema serioasa, nici lipsa de resurse, ci lipsa de incredere ca aceasta natiune poate sa fie o natiune demna, respectata si mai prospera".

Toate bune si frumoase ieri la pranz, la Targul de carte Gaudeamus de la Romexpo, doar ca traficul din Bucuresti l-a determinat pe liderul PSD sa intarzie cu o jumatate de ora la propria lansare. Momentul sosirii lui Geoana a fost "trambitat" de poetul Paul Daian, "maestrul de ceremonii" al targului, care a inceput sa strige: "A venit! A venit!". Mai mult decat atat, el si-a intins palaria catre liderul PSD, explicand ca Adrian Nastase i-a oferit un milion de lei anul trecut. Geoana a inteles imediat mesajul si a indesat, la randul sau, cateva bancnote mototolite in palaria poetului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea