Social

Mircea Geoana: Ii vom sprijini pe Oprescu, Piedone si Chiliman

Partidul Social Democrat merge cu Oprescu in turul doi al alegerilor pentru Primaria Capitalei. Liderii PSD recomanda sustinatorilor sa il voteze pe Sorin Oprescu, peste doua saptamani.

"Din punct de vedere al Bucurestiului au fost foarte multe speculatii pe aceasta tema. Obiectivul nostru la Bucuresti este blocarea ascensiunii dreptei, chemam oamenii la vot pentru a se pune capat guvernarii Videanu. Nu este batalia PSD, este batalia bucurestenilor. Am decis acordarea de sprijin lui Sorin Oprescu, lui Andrei Chiliman la Sectorul1 si lui Cristian Popescu la Sectorul 4 . Suntem convinsi ca reprezentantii PSD vor castiga sectoarele 5 si 6", a anuntat liderul PSD, Mircea Geoana.

Presedintele PSD a anuntat astazi ca PSD a castigat alegerile locale din acest an. Mircea Geoana a punctat in discursul sau toate judetele si municipiile in care partidul sau a avut majoritate la aceste alegeri.

"Ne face o deosebita placere sa anuntam faptul ca PSD a castigat alegerile locale din 2008. Am castigat pe toate cele patru buletine de vot . In acest moment avem confirmate victoriile reprezentantilor PSD in 17 judete ale tarii. Contracandidatii nostri au castigat doar 13 judete, iar PNL si UDMR cate cinci. Se confirma tendinta ascendenta a partidului nostru. Daca astazi am fi avut alegeri generale, am fi castigat aceste alegeri. Am castigat din primul tur 651 de primarii si ii incurajam pe colegii nostri pentru turul doi", a precizat Mircea Geoana.

Presedintele PSD a spus ca victoriile obtinute de partidul pe care il conduce in toata tara obliga foarte mult si "ne pune in fata unei mari responsabilitati". Mircea Geoana a atras atentia ca incidentele neplacute care au avut loc in primul tur de scrutin al alegerilor locale nu trebuie sa se mai intample si ca trebuie facuta o analiza atenta a votului dupa al doilea tur de scrutin .

"Am spus ca vom castiga alegerile locale si le vom castiga. Suntem mersi bine si sanatosi". Aceasta este replica pe care Geoana a tinut sa o dea celor care au prognozat ca PSD nu va castiga aceste alegeri. Mai mult, Geoana a comparat ceea ce i s-a intamplat lui Diaconescu in 2008 cu ceea ce i s-a intamplat lui cand a candidat la Capitala si iata acum are sustinerea partidului. "Si Geoana a avut un test greu acum patru ani de zile si iata ca acum cu mici sincope ii merge bine.

Cristian Diaconescu ramane un politician de prim plan si ramane un coleg de nadejde", a spus Geoana care a repetat ca mesajul PSD este: "Votati impotriva lui Blaga si administratiei PD-L-iste a lui Videanu din Bucuresti!" Potrivit BEM, pana astazi la ora 11, Sorin Oprescu a obtinut 30,1% din voturi, Vasile Blaga 29,6%, iar Cristian Diaconescu 12,4%.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea