Social

Mircea Geoana: Basescu mai are un pic si lipeste afise cu Vasile Blaga

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a replicat astazi in direct la Realitatea Tv la atacul dur al presedintelui Basescu la adresa lui Ion Iliescu."I-am intrebat pe ambasadorii straini acreditati la Bucuresti cu care m-am intalnit astazi daca exista vreun presedinte in lumea democratica occidentala care sa intervina atat de brutal intr-o campanie electorala pentru alegeri locale asa cum face presedintele Romaniei.

Din pacate domnul Traian Basescu s-a transformat intr-un simplu agent electoral pentru Vasile Blaga. Este un gest de disperare. Simt ca vor piede un oras important.

Bucurestiul a fost sub guvernarea lui Videanu si Basescu de mai bine de opt ani de zile si probabil ca le este teama cp un nou primar ar putea sa descopere ce s-a intamlat cu afacerile cu borduri , cu parcuri, cu asfalt. Cred ca este o disperare care il indeamna pe Traian Basescu sa faca lucruri care sunt mult sub demnitatea unui presedinte", a spus Mircea Geoana.

Liderul PSD a spus ca membrii corpului diplomatic cu care s-a intalnit astazi sunt uimiti de ceea ce se intampla. "Ne-am obisnuit cu totii ca Traian Basescu sa incalce Constitutia, dar una este sa ai uneori un anumit partizanat politic cu partidul pe care l-ai condus si alta este sa intri in campani. Mai are un pic si lipeste afise pentru Vasile Blaga pe strada", a spus Geoana care a adaugat ca in opinia sa ceea ce face presedintele nu il ajuta pe Blaga si il ajuta pe Oprescu.

Geoana a calificat atacul lansat de Basescu la Iliescu drept "grobian" oricat de multa antipatie ar exista, spunand ca respectul pentru un fost sef de stat este foarte important intr-o democratie. "Peste un an de zile, domnul Basescu va fi un fost sef de stat. Cum va fi el tratat atunci? Asa cum il trateaza el pe Ion Iliescu acum?", a intrebat Mircea Geoana.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Realitatea TV, ca Ion Iliescu "ar trebui sa iasa la pensie, sa-si vada de comunismul lui". Mai mult, seful statului l-a acuzat pe Iliescu ca e bolnav de putere. Seful statului l-a atacat si pe Sorin Oprescu, despre care a spus ca "este omul lui Iliescu".

PSD a apreciat astazi, intr-o declaratie intitulata "Disperare, numele tau este Basescu", ca, in goana dupa puterea absoluta, Traian Basescu "depaseste orice limita in afirmarea lipsei sale de bun simt si de decenta politica". De asemenea, Partidul Social-Democrat ii cere sefului statului sa-i prezinte scuze lui Ion Iliescu pentru jignirile aduse.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea