Social

#mircea geoana #geoana #basescu #presedinte #csat #psd

Mircea Geoana a cerut modificarea protocolului de guvernare, Basescu ii saluta decizia

Mircea Geoana a cerut astazi modificarea protocolului coalitiei PSD-PD-L cu privire la pozitia de vicepresedinte al CSAT, motivandu-si decizia prin faptul ca nu este "dispus" sa legitimeze actiunile de politica externa si securitate nationala ale lui Traian Basescu. Drept raspuns, presedintele Basescu a spus ca saluta decizia luata de Mircea Geoana duminica de a se retrage din CSAT, adaugand ca Mircea Geoana a facut un joc politic incorect pe spinarea armatei.

Presedintele PSD a anuntat astazi ca odata cu incheierea campaniei electorale, partidul sau va solicita modificarea Parteneriatului pentru Romania, in legatura cu pozitia sa de vicepresedinte al CSAT, intentie pe care o anuntase inca de duminica. “Nu sunt interesat sa legitimez actiunile de politica externa si securitate nationala ale domnului Basescu. Decizia noastra este irevocabila si va fi pusa in aplicare", a precizat presedintele PSD, citat de Realitatea TV.

Presedintele Traian Basescu a raspuns destul de repede declaratiei lui Geoana, declarand ca saluta decizia luata de Mircea Geoana duminica de a se retrage din CSAT, desi aceasta este contradictorie cu intentiile sale de acum 6 luni.

"As aminti ca aceasta declaratie de intentie este contradictorie cu insistenta dumnealui de a impune in protocolul Coalitiei prezenta presedintelui Senatului in CSAT. A reusit sa impuna aceasta dorinta partenerilor de guvernare si ea a fost legiferata prin OUG. Este o schimbare radicala fata de optiunile de acum sase luni”, a declarat Basescu pentru Realitatea TV.

Mai mult, seful statului l-a acuzat pe Mircea Geoana ca “a facut un joc politic incorect pe spinarea armatei”, dupa ce, intr-o conferinta de presa, explicase motivele pentru care se aflase in Irak pe 4 iunie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea