Social

#sorin rosca stanescu #mircea basescu #traian băsescu

Mircea Basescu, acuzat de trafic international cu explozibil

Noi detalii referitoare la afacerile fratelui presedintelui Basescu ies la iveala. Sorin Rosca Stanescu detaliaza pe propriul blog povestea unei afaceri cu armament derulate de Mircea Basescu, jurnalistul acuzandu-l pe Traian Basescu ca s-a folosit de furtul de arme de la Ciorogarla pentru a demite persoanele care ar fi putut compromite afacerile fratelui sau. Fratele sefului statului roman neaga aceste acuze.

Rosca Stanescu scrie pe blogul personal ca fratele presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil, noteaza Realitatea.net. Potrivit informatiilor pe care le-a avut la dispozitie, Stanescu a povestit ca cinci vapoare cu munitie si armament, sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta iar incarcatura a fost transportata catre UM Babeni din Valcea.

La aceasta unitate militara munitia si explozibilii ar fi trebuit distrusi, insa au fost reambalati si mai apoi exportati, tot pe cale maritima. Societatile implicate in aceste operatiuni au fost ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor si S.C. ROMAGRO CEREAL SRL, in legatura cu care Interpolul belgian incepe o ancheta care priveste suma de 12 milioane de euro.

Traian Basescu si-a acoperit fratele

Potrivit lui Sorin Rosca Stanescu, in urma informarii sale de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI, Traian Basescu a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna. Ulterior, sub pretextul scandalului Ciorogarla - furtul unor arme din depozitul unitatii - serviciul secret al Armatei si directiile legate de acesta au fost lasate fara sefi.

In plus, presedintele Romaniei i-a suspendat din functie pe toti directorii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban . Se pare ca adevaratul motiv a fost camuflat prin celebra arestare a omului de afaceri Puiu Popoviciu .

Sorin Rosca Stanescu ii indeamna pe inspectorii Interpolului din Belgia sa isi continue ancheta si pe baza dezvaluirilor jurnalistilor romani in acest caz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea