Social

Minoritatile din Timis candideaza pe listele UDMR

Minoritatile din Timis , respectiv maghiarii, sarbii, bulgarii, ucrainenii si italienii, vor participa pe liste comune , sub sigla UDMR, la alegerile locale, in urma unui protocol de colaborare semnat la nivelul judetului Timis.

Presedintele UDMR Timis, Francisc Halasz, a declarat ieri, potrivit Mediafax, ca doar prin aceasta colaborare poate depasi UDMR pragul de cinci la suta pentru a putea intra in Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, iar celelalte minoritati doar in aceste conditii au sansa sa aiba reprezentanti in cele doua structuri. “Minoritatile vor putea pentru prima data in istoria post-decembrista sa acceada in CL Timisoara si CJ Timis.

Nu excludem colaborarea postelectorala cu toate partidele democratice”, a spus Halasz. De asemenea, toti candidatii vor fi cuprinsi pe o lista comuna, sub sigla UDMR, iar in localitatile unde maghiarii nu au reprezentanti, candidatii minoritatilor nu vor avea semn electoral. Potrivit protocolului, candidatii Uniunii care vor intra in CL Timisoara si CJ Timis vor avea un mandat de patru ani, iar ceilalti candidati ai minoritatilor vor avea, prin rotatie, un mandat de un an. (continuarea in Gardianul)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea