Social

#minivanta #zile libere legale #zile libere

Minivacanta pentru romani! 29 noiembrie va fi zi libera!

Vesti bune pentru romani. Ziua de 29 noiembrie ar putea fi zi libera anul acesta. Astfel se va crea punte intre weekend si zilele de sarbatoare legale care pica pe 30 noiembrie si 1 decembrie.

 

Ziua de 19 noiembrie pica luni, in acest an. Apoi urmeaza alte doua zile libere marti si miercuri. Marti, 30 noiembrie, este sarbatorit Sfantul Andrei, iar miercuri, pe 1 decembrie, este Ziua Nationala a Romaniei.  

Prin urmare, ministerul Muncii Raluca Turcan propune ca si ziua de luni, 29 noiembrie, sa fie zi libera nelucratoare.

“Avand in vedere ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii si ca in acest an cele 2 zile pica in zilele de marti si miercuri, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, sa fie nelucratoare”, se arata in comunicatul transmis de Ministerul Muncii.

Dupa ce proiectul de HG primeste avizele necesare, acesta trebuie adoptat in sedinta de guvern. Romanii ar putea avea astfel un weekend prelungit, care incepe pe data de 27 noiembrie.

In cazul in care proiectul se va adopta, elevii si profesorii vor ave, de asemenea, zi libera pe 29 noiembrie. Acestia isi vor relua cursurile joi, 2 decembrie si vor merge la scoala pana pe 23 decembrie, cand incepe vacanta de iarna. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea