Social

#30 aprilie ai libera #minivacanta de 1 Mai

Minivacanta de 1 Mai: 30 aprilie, zi libera!

Romanii vor avea o noua minivacanta de patru zile de 1 Mai! Premierul Viorica Dancila a anuntat la inceputul sedintei de Guvern ca ziua de 30 aprilie va fi declarata zi libera.

“Data de 30 aprilie va fi zi libera pentru salariatii din sectorul public, avand in vedere ca marti 1 mai este zi nelucratoare. Prevederile nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta, iar pentru a recupera ziua de 30 aprilie, institutiile publice vor opta fie pentru desfasurarea activitatii in regim normal- sambata 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru pana in data de 11 mai, conform unei planificari stabilite”, a declarat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern de joi.

Potrivit hotararii de Guvern, ziua de 30 aprilie se declara zi libera, atfel incat bugetarii sa aiba patru zile libere in minivacanta de 1 Mai.

“Pentru ziua stabilita ca zi libera potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 5 mai 2018 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 11 mai 2018, potrivit planificarilor stabilite", se arata in Hotararea de Guvern.

Dispozitiile nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie 2018 si nici participantilor in aceste procese, mai arata sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea