Social

#crestere #criza #turism #udrea

Ministrul Udrea promite revigorarea turismului romanesc

Controale dure si promovarea circuitelor culturale - acestea sunt promisiunile ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru anul care urmeaza. Intr-un interviu acordat pentru Cotidianul, ministrul a observat ca turismul nu va fi foarte afectat de criza si a anuntat un nou proiect legat de Marea Neagra.

Udrea spune ca proiectele incepute in anii trecuti vor primi bani din bugetul-record pe care ministerul pe care il conduce l-a primit in acest an. “Printre aceste proiecte sunt trei porturi in Tulcea, la Serichioi, Murighiol si Sfantul Gheorghe , plaja Sulina, centrul balnear de la Tusnad si cel de la Praid, precum si cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Est in Parang, la Petrosani, cu 36 de kilometri de partie”, a declarat ministrul pentru Cotidianul.

In plus, vor beneficia de promovare pe plan international orasele medievale, Maramuresul si turismul de aventura, pentru care tara noastra este preferata de cetatenii germani. “Mai vin pentru turism , enduro sau rafting. Infrastructura rutiera ne ajuta sa facem turism de aventura ”, a subliniat Udrea.

Ea a adaugat ca ar mai trebui promovate si circuite de turism religios, cetatile antice, a caror introducere in circuitele turistice este gandita deja. De asemenea se intentioneaza construirea unei legaturi pe mare intre statiunea Mamaia si Delta Dunarii, acolo unde exista discutii deja pe un proiect cu Bulgaria.  

Turismul romanesc este "prea jos" ca sa fie afectat de criza

Referitor la modul in care turismul va fi afectat de criza, demnitarul considera ca acest domeniu nu va fi foarte afectat de criza mondiala, deoarece, “la ce nivel e acum, probabil ca nu ar fi o cadere spectaculoasa, deoarece cade de foarte de jos”. In plus, hotelierii vor trebui sa se astepte la controale dese si dure din partea ministerului, mai ales dupa introducerea tichetelor de vacanta. Iar in ce priveste cresterea preturilor de catre agentii economici din turism, ministerul va incerca sa creeze programe turistice care vor fi promovate.

“Este mai atractiv sa te duci sa stai in loc de trei zile in iulie doua saptamani in iunie sau mai, cand preturile sunt mai mici. Eu stiu ca hotelierii castiga suficient in doua luni vara cat sa nu-i intereseze sa tina hotelurile deschise cinci luni. Dar omoara turismul romanesc, pentru ca eu nu ma multumesc sa vina romanii cu bani sa stea doua luni la mare”, a adaugat Udrea.

Elena Udrea si-a manifestat si dorinta de a avea sezon turistic care sa inceapa pe 19 aprilie si sa tina pana in octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea