Social

# coronavirus romania #coronavirus

Ministrul Sanatatii: numarul reinfectarilor a crescut. Au aparut noi tulpini

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat joi in cadrul unei vizite la Ploiesti ca numarul cazurilor de reinfectare cu coronavirus este in crestere, iar medicii iau in calcul aparitia unei noi tulpini a coronavirusului. 

”Se discuta la nivelul grupurilor stiintifice reinfectari in contextul unor posibile tulpini noi aparute. (…) Sunt cateva cazuri care au fost declarate (in Romania n.r.), dar in acest moment le studiem. Suntem in cea de-a doua faza a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper sa il mentinem in contextul unei luni septembrie destul de aglomerate si cu o crestere pe care preconizam speram noi mica a numarului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregatim pentru o luna destul de grea atat pentru cei care gestionam (…), cat si pentru cei care vor contribui la mentinerea unei stari sau a unei situatii pe care sa o putem controla”, a declarat Nelu Tataru.

Pana astazi, 3 septembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 91.256 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile dupa depistare. Pana astazi, 3.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ministrul Sanatatii a reamitit ca Romania este acum in cea de-a doua faza a primului val pandemic, pe un platou care spera sa poata fi mentinut in conditiile in care luna septembrie va fi una aglomerata si grea, din cauza inceperii anului scolar, a alegerilor, dar si a reintoarcerii romanilor din concedii.

"Suntem in cea de-a doua faza a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper sa il mentinem in contextul unei luni septembrie destul de aglomerate si cu o crestere pe care preconizam speram noi mica a numarului de cazuri de la o zi la alta. (...) Ne pregatim pentru o luna destul de grea atat pentru cei care gestionam (...), cat si pentru cei care vor contribui la mentinerea unei stari sau a unei situatii pe care sa o putem controla", a mai spus ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea