Social

#raport vaccinare #vaccinare copii #institutul cantacuzino #vaccinare #ministerul sanatatii

Ministrul Sanatatii, la raport! Criticile dure aduse de premier vizavi de vaccinarea copiilor

Premierul Tudose il critica pe ministrul Sanatatii, pentru raportul privind vaccinurile. ”Faptul ca ati identificat doar 5 vinovati este un slab inceput”, a declarat premierul Mihai Tudose, care i-a atras atentia lui Florian Bodog ca nu trebuiau sa moara niste oameni, niste copii, pentru a descoperi ca lucrurile nu merg.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca i-a convocat la minister pe cei cinci directorii de sanatate publica care au fost in discutie, in ceea ce priveste acoperirea slaba a vaccinarii.

”Unul din secretarii de stat va urmari zi de zi modul in care se desfasoara vaccinarea si, acolo unde va fi nevoie, va interveni. si eu voi participa personal la acele grupuri de lucru”, a spus ministrul Florian Bodog, precizând ca se va urmari vaccinarea in acele comunitati care nu sunt inscrise la medicul de familie.

Premierul Mihai Tudose a declarat ca subiectul vaccinurilor este unul foarte complicat.

“Faptul ca ati identificat doar cinci vinovati, eu cred ca este doar un slab inceput, nici macar un bun inceput”, a spus premierul.

”Nu trebuiau sa moara niste oameni, niste copii si noi sa ne enervam toti, pentru a descoperi ca ceva nu merge. Cineva trebuia sa vada din timp ca nu merge, domnule ministru”, a spus premierul Tudose, catre Florian Bodog.

Bodog a mai anuntat ca il va numi manager la Institutul ‘Cantacuzino’ pe profesorul Mircea Ioan Popa de la Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca „in cel mai scurt timp” va prezenta sefului Executivului „un grafic de lucru” cu privire la Institutul ‘Cantacuzino’, dupa ce premierul i-a cerut insistent sa gaseasca solutii pentru a debloca linia de productie a vaccinurilor românesti.

Constatarile sunt cuprinse in Raportul privind Programul National de Vaccinare, publicat miercuri de Ministerul Sanatatii, Florian Bodog si inaintat premierului Tudose.

Potrivit documentului, o “amenintare” o reprezinta faptul ca unii medici de familie refuza sa vaccineze copiii, dar si “goana dupa audiente/senzational a unor canale de presa, care pot afecta educatia pro-vaccinare, prin difuzarea de informatii false, partinitoare”.

In raportul de 13 pagini inaintat premierului Tudose, ministrul Sanatatii enumera urmatoarele cauze pentru izbucnirea epidemiei de rujeola: scaderea continua a acoperirii vaccinale in ultimii zece ani, declin accentuat in ultimii doi ani din cauza neprezentarii parintilor la medicul de familie, refuzului vaccinarii si lipsei periodice a vaccinului. De asemenea, Ministerul Sanatatii noteaza ca “prezenta unor categorii de populatie vulnerabile, fara acces la servicii medicale, neinscrise la medicul de familie, migratorie la nivel national si international” a avut “o pondere importanta in raspândirea bolii”.

Iata aici raportul complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea