Social

#demitere manager spital #minsitrul sanatatii #director victor babes

Ministrul Sanatatii l-a demis pe directorul spitalului Victor Babes

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a dispus incheierea contractului de management cu managerul Spitalului Clinic de Boli si Tropicale "Prof. Dr. ", Cristian Sorin Banu, ca urmare a neregulilor constatate cu prilejul controlului efectuat sambata la aceasta unitate sanitara.

De asemenea, se va mai analiza si situatia laboratorului de radiologie al aceluiasi spital, informeaza Agerpres.

O echipa de control condusa de ministrul Sanatatii, Ion Bazac a efectuat sambata, 3 ianuarie 2009, o verificare la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. Dr. Victor Babes " si Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Actiunea de control a avut ca scop principal verificarea capacitatii spitalelor de profil din Capitala de a asigura asistenta medicala si urgentele in conditiile cresterii din ultima perioada a infectiilor respiratorii.

De asemenea, echipa de inspectori sanitari care l-au insotit pe ministru a verificat si modul in care in aceste unitati se respecta prevederile legislative in vigoare privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primiri urgente.

La Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. Dr. Victor Babes", in urma controlului au fost constatate numarul insuficient de asistenti medicali , iar laboratorul de radiologie nu functiona in zilele de sambata si duminica, precum si in perioada sarbatorilor legale, pacientii fiind redirectionati catre alte spitale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea