Social

#malpraxis #asigurare #ministrul sanatatii #despagubiri morale

Ministrul Sanatatii: In caz de malpraxis, asiguratorul va plati si despagubiri morale

Noul proiect al Legii Sanatatii prevede, in caz de malpraxis, acordarea din partea asiguratorului de despagubiri materiale, dar si morale, pacientului vatamat, a anuntat, joi, Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

"De asemenea, au fost stabilite o serie de termene clare in care pacientul va fi despagubit. O alta noutate adusa de proiect este aceea ca asiguratorul va avea obligatia sa propuna rezolvarea neintelegerilor mai intai pe cale amiabila", a precizat ministrul Sanatatii.

Vasile Cepoi a explicat, de asemenea, ca, in situatia in care pacientul care se considera vatamat refuza rezolvarea pe cale amiabila, conflictul va continua in justitie.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, sustine introducerea intelegerii pe cale amiabila. "Romania, pe aceasta cale politieneasca, pune pacientul sa mearga in procese costisitoare, iar medicul, la fel. In Romania, se promoveaza o cultura conflictuala, ne intereseaza sa curga sange. Noi nu avem cultura dialogului, iar actul medical este afectat. Chiar interventia unor politicieni in actul medical afecteaza statutul medicului", a declarat Astarastoae.

Foto: gandul.info

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea