Social

#deschidere plaje #Nelu Tataru #restrictiil #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii, despre relaxarea masurilor. Cand am putea merge la mare: "Este o vara de incercare"

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca masurile de relaxare se introduc progresiv, iar daca totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele si plajele.

"Noi evaluam la 14 zile primele masuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzand acelei perioade de incubatie. Daca vedem ca aceste masuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni si cu celelalte masuri de relaxare. Pregatim protocoale pentru masurile de relaxare pe care le banuim dupa 1 iunie.

Si la nivel de terase, poate, daca lucrurile merg bine in aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele," a declarat ministrul la Digi24.

"Orice relaxare se face gradual"

Nelu Tataru a explicat ca totul depinde de comportamentul populatiei, care trebuie sa respecte restrictiile impuse de autoritati.

"Toata lumea trebuie sa inteleaga ca dupa doua luni in care am incercat - si cred ca am reusit - sa gestionam o situatie, orice relaxare se face gradual, progresiv. Se incepe cu acele relaxari care pot fi controlate mai usor in momentul in care vom sesiza ca lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerari populationale - sportul individual, ingrijiri persoanale, stomatologia - acolo unde putem ajunge si limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin.

Daca ramanem macar cu ceva dupa aceste doua luni si vom pastra aceste reguli, eu sunt sigur ca si la 1 iunie vom avea relaxari si vom avea terasele deschise, ca la 15 iunie vom incepe un sejur sau un sezon turistic cum il aveam si altadata, in anumite limite pe care le vom pastra si atunci. Este o vara de incercare," a explicat ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea