Social

#materie noua #gradinite #scoli #elevi #Patriciu Achimas Cadariu #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii cere introducerea unei noi materii in scoli si gradinite

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, vrea introducerea unei noi materii in scoli si gradinite. Acesta sustine ca este foarte important ca elevii sa invete despre alimentatia sanatoasa, igiena si lupta impotriva viciilor nesanatoase.

Materia "Educatie prin sanatate" are ca scop educarea copiilor in ceea ce priveste igiena de zi cu zi. De asemenea, acestia vor invata importanta unei alimentatii sanatoase, dar si care sunt obiceiurile daunatoare saanatatii: fumatul, consumul de alcool, medicamente luate "dupa ureche" si alte substante nocive.

Potrivit ministrului Sanatatii, orele ar putea fi tinute de medicii si asistentele cabinetelor din scoli.

"Personal cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam – medicii scolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii scolari se imputineaza. Sunt medici scolari, asistente care lucreaza in cabinetele scolari, cu o experienta extraordinara si marea lor majoritate o dedicatie extraordinara", a declarat ministrul, potrivit mediafax.ro.

Patriciu Achimas Cadariu a declarat ca medicii si asistentele scolare ar putea deveni "educatori excelenti cu ajutorul unor cursuri de pregatire pedagogica de scurta durata".

"Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu este genul de interventie cu rezultate peste noapte. Investim in viitor, investim in viitorul copiilor nostri, in viitorul Romaniei. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri", a mai spus ministrul, potrivit mediafax.ro.

Sursa foto: livearad.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea