Social

# certificat european # acces baruri # acces restaurante #certificat vaccinare #restrictii

Ministrul Sanatatii: Accesul in baruri si restaurante, doar pe baza certificatului Covid

Se analizeaza noi restrictii pentru romani in timpul valului patru. O data cu cresterea numarului de noi imbolnaviri, ministrul Sanatatii ia in calcul ca accesul in baruri si restaurante sa se poata face doar pe baza certificatului de vaccinare.

 

Ministrului Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat pentru Digi24 ca exista discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, cei ai Departamentul pentru Situatii de Urgenta si specialistii INSP privind accesul pe baza certificatului Covid in spatiile inchise aglomerate, in cazul in care numarul infectarilor va creste semnificativ.

„Sunt discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, Departamentului pentru Situatii de Urgenta, specialistii de la Institutului National de Sanatate Publica referitoare la cum vom actiona daca cifrele incidentei vor creste semnificativ, daca paturile din spitale vor incepe sa se umple. Avem cateva principii de la care plecam. Cel mai important este ca ne dorim sa tinem scolile deschise cat mai mult timp posibil, asa cum este in ordinul comun acum, pana la sase la mie incidenta intr-o localitate, scolile vor fi deschise pentru invatamantul fata in fata daca nu se intampla nimic deosebit in ceea ce priveste situatia infectiilor la copii. Un al doilea principiu si un al doilea obiectiv pe care il avem este sa nu restrictionam circulatia persoanelor vaccinate. Si un al treilea este sa ne straduim sa nu inchidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa. Plecam de la aceste trei principii si in functie de cum va evolua pandemia, vom vedea la care dintre activitati vom verifica aceste certificate, permitand accesul fie pe baza certificatului COVID, fie pe baza certificatului COVID care atesta vaccinarea, daca ne referim poate la activitati care implica un risc mai mare de transmitere, iar acestea sunt activitatile in spatii inchise cu aglomerari de persoane”, a declarat Ioana Mihaila pentru Digi24. 

Mihaila a afirmat ca o "varianta de lucru" este ca in restaurante sau in baruri, unde riscul de transmitere este unul destul de mare, accesul sa se faca pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare.

"O alta varianta de lucru este ca in restaurante sau in baruri, unde riscul de transmitere, nepurtand masca, este unul destul de mare, accesul sa se faca pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare, dar aceste discutii vor fi concretizate in momentul in care incidenta creste", a mai decalrat Ioana Mihaila, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea