Social

#marian sarbu #sporuri #salarii #buget #imprumut

Ministrul Muncii vrea salarii platite la timp si taieri de sporuri

Marian Sarbu , Ministrul Muncii, si-a exprimat increderea in capacitatea Executivului de a plati salariile la timp in 2009, dar unele sporuri ar putea fi taiate. "Cred si sper ca anul acesta oamenii isi vor lua salariile de baza fara niciun fel de problema", a spus ministrul.

Sarbu a explicat ca a luat masuri pentru a se incadra in fondul de salarii. Ministrul a adaugat ca are o intelegere cu sindicatele despre salariile din acest an.

"Toata lumea intelege ca ne putem incadra in fondurile de salarii prin doua masuri: ori diminuarea unor niveluri de venituri, cu precadere a sporurilor, ori prin disponibilizari . Nu vrem sa disponibilizam pe nimeni, si atunci incercam sa ne descurcam cu fondurile aprobate initial", a spus Marian Sarbu la Realitatea FM .

Ministrul a mai explicat ca o parte din imprumutul extern contractat de Romania in cadrul acordului cu FMI ar putea fi folosita in mod indirect pentru plata salariilor in sistemul bugetar.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea