Social

#ministrul mediului #rovana plumb #urs turbat #urs pietrosita

Ministrul Mediului promite o ancheta in cazul ursului turbat din judetul Dambovita

Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor, este nemultumita de modul in care au actionat serviciile deconcentrate din subordinea Ministerului in cazul ursului care a atacat saptamana trecuta trei persoane din judetul Dambovita. Ea spune ca luni va demara o ancheta in acest sens.

"Sunt foarte nemultumita de cum s-a procedat la informare si luarea de masuri. In primul rand, fondul de vanatoare trebuia sa ia masuri sa evite asa ceva. Sunt nemultumita de cum au actionat serviciile deconcentrate din subordinea Ministerului. Trebuiau instituite masuri de identificare, de monitorizare pentru recuperarea animalului", a spus ministrul Mediului.

"De maine (n.r. - luni, 17 septembrie) vom incepe o ancheta in acest sens, pentru a vedea in ce masura fiecare si-a facut treaba. Acum e prematur sa ma pronunt, dar pare ca acest lucru nu prea s-a intamplat. Agentia de Protectia Mediului Dambovita a lipsit cu desavarsire", a adaugat Plumb.

Tot de luni vor fi verificate toate fondurile de vanatoare si inspectoatele teritoriale silvice.

Potrivit primelor rezultate ale autopsiei, ursul pe care vanatorii l-au impuscat sambata seara, in localitatea Pietrosita, era turbat. Cu o zi inainte, ursul a atacat trei persoane. Una dintre ele a murit, iar celelalte doua au fost ranite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea