Social

Ministrul Justitiei ii cere scuze femeii neprimite in magistratura pe motiv ca a avut cancer la san

Cazul femeii candidate la functia de judecator, care a fost respinsa pe motiv ca a avut cancer la san , nu a ramas fara urmari. Ieri, ministrul Justitiei a dispus modificarea Ordinului 548 / 2005, nepublicat in Monitorul Oficial, dar care a stat la baza respingerii, si a dispus verificari cu privire la persoanele care au decis ca Sonia Cososchi sa nu fie declarata apta pentru functia de magistrat. Totodata, printr-un comunicat de presa, ministrul Justitiei Monica Macovei ii cere scuze dnei Sonia Cososchi pentru neplacerile create.

In acelasi timp, si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a inceput investigatiile in acest caz. Am aflat de joi de aceasta situatie, vineri am primit o reclamatie de la persoana in cauza si deja am declansat investigatiile. Nu ma pot pronunta in nici un fel asupra deciziei finale ce va fi luata in aceasta speta, a declarat Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului.
Potrivit acestuia, candidatului i s-au cerut mai multe acte medicale care vor fi anexate la dosarul cauzei. Mai mult, cei de la Consiliu au solicitat si Ministerului Justitiei un punct de vedere oficial in legatura cu modul in care viitorului judecator i s-a refuzat primirea in magistratura pentru ca in urma cu patru ani a avut cancer la san, pe baza unui ordin emis de MJ, dar nepublicat in Monitorul Oficial. Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a ramas indiferent la cazul viitorului magistrat Sonia Cososchi si a solicitat, ieri, puncte de vedere directiilor Legislatie si Resurse umane din cadrul institutiei. (Iulius Cezar)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea