Social

Ministrul Hardau incalca acordul cu profesorii

Sindicatele profesorilor intra din nou in conflict cu Ministerul Educatiei . Federatia Educatiei Nationale a rupt deja orice relatie de parteneriat cu ministerul, acuzind nerespectarea acordului semnat anul trecut pentru incetarea grevei.

Sindicatele din invatamint acuza Ministerul Educatiei ca nu isi respecta promisiunile facute anul trecut, promisiuni care au dus la incetarea grevei profesorilor. Ministerul este in intirziere. Este un haos total, iar daca pina luni nu rezolva aceste probleme, sintem hotariti sa denuntam acordul si sa reincepem greva in invatamint, spune Catalin Croitoru , liderul Federatiei Educatiei Nationale. Pina la 31 ianuarie trebuiau stabilite sumele datorate si neplatite angajatilor din invatamint, iar de la 1 februarie trebuiau sa se faca platile, asa cum prevedea acordul semnat de catre Ministerul Educatiei impreuna cu liderii celor trei sindicate ale profesorilor. Motivul intirzierii: Inspectoratele ne-au cerut un ragaz pina pe 10 februarie , iar acum urmeaza sa se faca demersuri pentru aparitia actului normativ care sa duca la salarizarea angajatilor, spune Mircea Muresan, director in cadrul Ministerului Educatiei. Este o minciuna de la un capat la altul. Nici data de 10 februarie nu au respectat-o. Deci incheiem orice legatura cu Ministerul Educatiei, spune Croitoru.

Comisie inexistenta pentru 1,1 miliarde de euro

In acelasi timp, reprezentantii cadrelor didactice sint nemultumiti ca ministerul nu a stabilit nici o comisie mixta pentru a monitoriza elaborarea si implementarea proiectelor in valoare de 1,1 miliarde de euro. Prin acordul cu Guvernul, sindicalistii si reprezentantii ministerului au stabilit formarea acestei comisii. Noua ni s-a pus in brate un caiet stufos in care erau prezentate deja toate proiectele, insa comisia trebuia sa se infiinteze pentru a monitoriza elaborarea lor, spune Marius Nistor , presedintele Federatiei Spiru Haret.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea