Social

Ministrul Hardau coboara stacheta competentei in universitati

Mihail Hardau, ministrul Educatiei, are in plan sa modifice ordinele date de predecesorul sau Mircea Miclea prin care s-au impus conditii mai severe pentru cei care vor sa devina profesori sau conferentiari universitari.

Potrivit ordinelor lui Miclea, cei care voiau sa urce in cariera universitara trebuiau sa aiba contracte de cercetare nationale sau internationale cistigate prin competitie, articole stiintifice publicate in reviste recunoscute international (numite ISI) si cit mai multe citari de-ale lor. Miclea a declarat ca la ora emiterii ordinelor a intimpinat o mare opozitie din partea Academiei Romane si a lumii universitare, speriate ca va fi mai dificil sa ajungi profesor universitar in Romania.

La fel de timorati, membrii Senatului UMF Bucuresti si-au adoptat propriile criterii si au inlocuit conditiile de competenta ale lui Miclea cu altele mult mai blinde. Care au produs deja efecte, pentru ca in urma primelor concursuri au pierdut cei care aveau proiecte de cercetare obtinute prin concurs ori articole in reviste de prestigiu. Ca o prima reactie, ministrul Hardau a anuntat ca va analiza hotaririle Senatului UMF Bucuresti, pentru ca MEdC respecta autonomia universitara, dar nu daca se incalca legea. Ulterior, Hardau a transmis ca ordinele lui Miclea sint in analiza pentru modificari, deoarece sindicatele profesorilor au spus ca sint prea dure. Astfel, ministrul Hardau este pe cale sa modifice niste reguli date de predecesorul sau care aveau darul de a creste nivelul de cercetare in Romania.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea