Social

#gradinita #clasa pregatitoare #invatamant obligatoriu de la 5 ani

Ministrul Educatiei vrea invatamant obligatoriu de la 5 ani

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, vine cu noi propuneri in ceea ce priveste structura invatamantului. Acesta doreste ca micutii sa mearga mai devreme la gradinta, la grupa mare, inca de la varsta de 5 ani.

Ministrul a explicat ca aceasta masura o va propune cat mai curand in Parlament si ca aceasta va fi implementata gradual.

"Ideea e sa aduci copilul la scoala cat mai devreme. Voi merge in Parlament, dar nu acum, sa cer modificarea momentului in care copiii sunt obligati sa mearga la scoala. Am avut 7 ani, am coborat la 6. Sunt state in UE in care au obligativitatea de a merge nu la scoala, ci la gradinita, de la 4 ani.

Probabil in maximum doi ani ar trebui sa ne ducem in Parlament si sa spunem: e obligatoriu sa fii la gradinita la 5 ani si sa participi la grupa mare, dupa care sa mergi la grupa pregatitoare. E o masura corecta pentru sistem, pe care trebuie s-o adoptam gradual", a explicat Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a declarat, de asemenea, ca introducerea clasei pregatitoare nu a fost o masura foarte bine gandita.

"Ceea ce n-a fost corect la clasa pregatitoare a fost asumarea proiectului ca individual si de a-l introduce peste noapte. Trebuie sa iei masuri treptat, pentru a nu bulversa”, a declarat ministrul Educatiei.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea