Social

# scoli deschise # sorin cimpeanu # incidenta cazuri covid #scoli

Ministrul Educatiei vrea ca scolile sa ramana deschise, indiferent de incidenta cazurilor

Schimbari majore ar putea avea loc in ceea ce priveste desfasurarea cursurilor. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, propune ca scolile sa functioneze normal si in localitatile in care incidenta cazurilor Covid depaseste pragul de 6 la mie.

 

O decizie clara in acest sens va fi anuntata pana vineri. 

“Vom avea, pe parcursul zilei de astazi, discutii cu toti cei indreptatiti sa se pronunte. Sunt convins ca vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului. Pana vineri va trebui sa anuntam cat se poate de clar care sunt regulile, daca ramanem pe aceleasi sau daca vom putea sa mentinem, pe modelul gradinitelor, si scolile deschise, pana la aparitia unui numar de cazuri. Cele mai multe state din Europa aplica regula «Scolile se inchid ultimele si se deschid primele»”, a declarat Sorin Cimpeanu.

In prezent scolile, gradinitele si cresele functioneaza in regim normal pana la o incidenta de 6 cazuri la mia de locuitori. Dupa depasirea acestui prag mai raman deschise doar cresele si gradinitele. Gradinitele ar urma sa se inchida doar in cazul intrarii in carantina a localitatii. 

Reprezentantii INSP si CNSU urmeaza sa discute astazi si sa stabileasca modelul de functionare a scolilor. Noua decizie ar urma sa fie pusa in aplicare pana vineri, ziua la care se decid scenariile pentru saptamana urmatoare in privinta functionarii scolilor.

"Luand cele mai bune decizii privind vaccinarea, vom putea pastra scolile deschise, incat pierderile in plan educational si in plan socio-emotional sa fie cat mai mici cu putinta pe perioada acestei crize sanitare. Va trebui sa facem acest lucru, pentru ca doar vaccinandu-ne vom reusi sa punem punct acestei crize sanitare cat mai curand posibil. Pe de alta parte, va trebui sa ne obisnuim cu altfel de conditii. Va trebuie sa punem in balanta intotdeauna raportul risc gestionabil versus beneficii sau, pe de alta partea, pierderi si sa luam cele mai bune decizii privind vaccinarea", a afirmat Cimpeanu intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Educatiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea