Social

#clasa pregatitoare # evaluari clasele primare #propunere ministerul Educatiei

Ministrul Educatiei propune evaluari nationale pentru clasele primare

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat astazi ca de anul viitor vor fi introduse noi evaluari nationale. Acestea ii vor viza pe elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

"Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a, nu avem nicio evaluare de sistem", declarat ministrul Remus Pricopie.

Remus Pricopie a precizat, totodata, ca acest lucru va permite monitorizarea mult mai atenta a nivelului de pregatire a elevilor, dar si evolutia acestora.

"Acest sistem va deveni standard incepand cu anul scolar 2013/2014. Prin urmare, dupa cativa ani de gradinita, dupa clasa pregatitoare, dupa clasa I, ajungem in clasa a II-a si putem sa vedem care este nivelul elevilor, iar informatiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilitati, unde sunt probleme, la nivel de scoli, la nivel de clase, chiar la nivel de elev in raport cu ceilalti elevi", a explicat Pricopie.

Sursa foto: impnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea