Social

#cum se vor face orele #ministrul educatiei #scoala

Ministrul Educatiei paseaza deciziile despre modul in care se vor face orele catre fiecare scoala in parte

Au ramas mai putin de trei saptamani pana la inceperea noului an scolar. In contextul pandemiei de coronavirus, in care sitatia inceperii noului an scolar in conditii normale este incerta, iar multi parinti solicita cursuri online pentru a-si proteja copiii, Mnistul Educatiei, Monica Anisie, a declarat miercuri seara ca decizia privind modalitatea in care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant. Cu alte cuvinte, a pasat responsabilitatea catre fiecare unitate de invatamant in parte.

 

„Decizia este la nivel de unitate de invatamant, adica la consiliul de administratie. Consiliul de administratie propune scenariul pe care il vor alege, propune inspectoratului scolar si Directiei de Sanatate Publica, urmand ca acestea sa avizeze si Comitetul Judetean sau al Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta sa aprobe acest scenariu.

Am dat in felul acesta autonomie locala, pentru ca directorul unitatii de invatamant, directorul de la DSP local pot sti cel mai bine ce se intampla local, nu de la nivel central sa luam pentru toata lumea aceeasi masura”, a explicat ministrul, la un post de televiziune.

Totodata, ministrul Educatiei a declarat ca nu exista suficienti medici si asistente in cabinetele scolare.

„In momentul de fata nu sunt suficienti medici sau asistente in cabinetele scolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern si l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic si pentru medici si asistente din cabinetele scolare. Stiti foarte bine ca in Legea 55 - legea in care sunt prevazute masurile pentru starea de alerta - a fost interzis concursul pana si pentru functiile didactice”, a mai spus Anisie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea