Social

#ministrul educatiei #bac 2012 #liviu pop #supraveghere bac

Ministrul Educatiei, Liviu Pop: "Am putea renunta, la anul, la camerele de supraveghere de la BAC"

Cu toate ca pentru sesiunile de la examenul de bacalureat din acest an vor fi folosite camere de supraveghere, incepand cu 2013, acestea ar putea fi scoase. Informatiile au fost dezvaluite chiar de ministrul educatiei, Liviu Pop, pentru publicatia Gandul.

Astfel, supravegherea elevilor ar urma sa fie facuta de voluntari, din randul studentilor sau ONG-urilor, care vor sa asigure transparenta.

"Ma gandesc la o metodologie de bacalureat anul viitor care sa nu prevada camere de luat vederi in salile de clasa. Sa vina voluntarii sa se implice mai mult, studentii, ONG-urile care vor sa asigure transparenta.

Nu cred ca in Romania trebuie sa mergem pe premisa ca profesorul are intentia sau interesul sa nu faca dreptate si sa nu supravegheze corect", a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educatiei a subliniat si faptul ca supravegherea video va continua in scoli si pe parcursul anului scolar, in incercarea de a preveni violenta din scoli.

Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea