Social

#programa scolara #ministrul educatiei #examene

Ministrul Educatiei, despre programa scolara si examenele din acest an

Ministrul Educatiei a vorbit despre modificarea programei scolare si despre sustinerea examenelor din acest an. Potrivit Ministrului Educatiei, Monica Anisie, anul scolar nu va fi inghetat pentru ca elevii sa-si poata sustine examenele.

“In scenariul in care vom reveni la cursuri in momentul in care situatia de urgenta inceteaza, am putea sustine examenele in luna iulie. In cazul in care se prelungeste starea de urgenta, atunci vom lua o alta masura in asa fel incat elevii si studentii sa isi poata incheia anul scolar cu bine”, a declarat Anisie la un post TV.

Programele pentru evaluare nationala si examenul de bacalaureat prevad materia studiata pana la momentul inceputul semestrului al doilea. Asa cum am precizat in masurile pe care le-am luat in cadrul Ministerului Educatiei, prin consultare cu partenerii nostri educationali, continuturile pentru examenele nationale vor fi acelea studiate pana la inceputul semestrului al doilea. Iar in cazul in care vom reveni la cursuri cat mai repede, tezele pe care elevii trebuie sa le sustina vor contine numai subiecte din materia studiata pana pe 11 martie, atunci cand au fost inchise scolile”, a adaugat ministrul, potrivit realitatea.net.

Ministul a exclus posibilitatea inghetarii anului scolar, argumentand ca nicaieri nu s-a luat aceasta masura, ci s-au gasit solutii in asa fel incat materia sa fie transferata catre anul scolar urmator sau alte solutii in functie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea