Social

#romania pregatita sa primeasca migranti #lucian bode #refugiati #afganistan #romania

Ministrul de Interne Lucian Bode: ”Romania este pregatita pentru un val de migranti”

In contextul crizei din Afganistan, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat ca Romania are capacitatea si este pregatita pentru a primi migranti.

In cadrul unei conferinte de presa Lucian Bode a precizat intr-o conferinta de presa ca Romania este pregatita sa primeasca migranti ”aflati in pericol in Afganistan”, insa cu o conditie. Conditia impusa este ca refugiatii care vor sa intre in Romania sa fie verificati de structurile romanesti de securitate.

“Facem aceste analize pe tot ce inseamna componenta nationala si in acelasi timp sunt convins ca maine la consiliul extraordinar JAI - Justitie si Afaceri Interne de la Bruxelles - vom adopta o declaratie comuna in care vom prezenta Uniunii Europene, statelor in primul rand, abordarea comuna a tuturor statelor membre.

Cert este ca, asa cum spuneam, Romania are capacitatea de a primi migranti, dar conditionat. Iar in ceea ce priveste retinerea la frontiera a fluxurilor de migranti, Romania se afla pe ruta de tranzit a Balcanilor de Vest. De la 1 ianuarie pana in prezent, in Romania au incercat sa intre aproximativ 47.000 de migranti. 10.000 au fost depistati in interiorul granitelor tarii, la intrare sau la iesire, incercand sa iasa din Romania, iar 37.000 au fost intorsi la frontiera.”, a declarat ministrul de Interne, potrivit stirileprotv.ro.

Bode a subliniat ca Romania are ”suficiente forte dizlocate pe granita de vest”, pentru a face fata unui val de refugiati din Afganistan, dar si ca Ministerul de Interne colaboreaza cu agentia europeana de supraveghere a frontierelor Frontex, care a pus la dispozitia Romaniei echipamente si dotari speciale.

”In concluzie, Romania este pregatita pentru un val de migranti”, a mai spus ministrul de Interne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea