Social

#minstrul de Interne #Carmen Dan #incidente proteste #proteste

Ministrul de Interne da vina pe jurnalistii pentru incidentele din Piata Victoriei

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a tinut sa-i informeze pe romani cu privire la incidentele care au avut loc aseara in Piata Victoriei! “Nu fac aceasta declaratie ca raspuns la ce a spus domnul Klaus Iohannis, ci vreau sa ii informez pe romani”.

Ministrul de Afaceri Interne a declarat ca nu a primit informari cu privire la eventualele intentii de provocare ale protestatarilor violenti de miercuri seara, din Piata Victoriei.

Carmen Dan a precizat ca intre orele 19:43 si 22:55, in mijlocul protestelor, Viorel Stefu, secretar de stat si Bogdan Despescu, sef de Politie, au primit mesaje sms din partea unui ofiter SRI in care se face referire exclusiv la posibila prezenta la protest a anumitor persone, precum actvisti care participa in general la aceste evenimente sau membri ai unor galerii.

Ministrul de Interne a subliniat, insa ca aceste date primite nu semnalau riscuri in ceea ce priveste tulburarea ordinii publice sau ca urmau sa desfasoare acte de violente sau ca aveau la ei mijloace care ar putea duce la  violenta.

Ministrul Justitiei a pus pe seama liderilor de opinie violentele care au avut loc la protestul de miercuri seara, din Piata Victoriei.

”in seara de 31 ianuarie, in Piata Victoriei din Capitala si din alte 32 de judete din tara s-au desfasurat actiuni de protest la care au participat peste 45 de mii de persoane din care aproximativ 20 de mii de manifestanti au iesit in Bucuresti. Acestea s-au desfasurat in general in mod pasnic, fara a fi inregistrate evenimente deosebite. Ieri, in data de 1 februarie, actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare, in special pe pagina „Coruptia ucide” prin evenimente sub titulatura: „Nu, legii gratierii si amnistiei”. Cu aceasta ocazie am observat implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie sau membri ai unor formatiuni politice pentru sustinerea acestor proteste in strada. Va pot da si cateva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Sercan, Lucian Mandruta, Nicusor Dan, Clotilde Armand, Catalin Tolontan sau Andrei Gheorghe.  Ne-am confruntat cu situatii in care numerele de telefon ale ministrilor au fostate pe retelele de socializare. si eu am avut telefonul blocat”, a spus Carmen Dan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea