Social

#bacalaureat #bac #ecaterina andronescu #ministru #modificari #probe

Ministrul Andronescu vrea Bac in doua etape, cu trei probe la examenul scris

Noi schimbari in sistemul de invatamant. Dupa o intreaga serie de schimbari aduse examenului de bacalaureat, se pare ca regulile acestuia vor fi din nou modificate. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu , vrea ca din anul scolar 2009-2010 Bac-ul sa cuprinda si o evaluare in timpul clasei a XII-a si una la sfarsitul ciclului liceal.

Andronescu a declarat ca vrea ca exmenul sa aiba doua parti. “Una sa reprezinte lingvistice si de comunicare, care sa inlocuiasca probele orale sustinute in prezent, in timpul anului. In ceea ce priveste examenul scris, ne gandim sa il reducem la trei probe, respectiv limba romana obligatorie pentru toate liceele, o proba de matematica sau istorie, in functie de profilul liceului si una la alegere tot in functie de profil. La aceasta din urma elevii care au terminat specializari realiste vor sustine examenul la fizica, biologie, chimie si informatica iar cei care au terminat stiinte socio-umane la geografie , filosofie, psihologie , logica sau economie", a explicat Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, citata de Adevarul.

In plus, ministrul a precizat ca acest nou tip de evaluare tine cont de sugestiile expertilor europeni in domeniul educatiei. De asemenea, Andronescu a adaugat ca in urma examenului de bacalaureat, absolventii vor primi atestate care sa certifice competentele dobandite in ciclul preuniversitar.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea