Social

#valeriu tabara #alimente #preturi

Ministrul Agriculturii: "Preturile se vor duce in jos"

La o saptamana dupa ce prognoza cresteri sub 10% ale preturilor alimentelor, Ministrul Agriculturii , , spune acum ca preturile vor scadea in urmatoarea perioada.

Ministrul Agriculturii a declarat joi ca preturile la alimentele de baza "se vor duce in jos" in urmatoarea perioada.

"Cei care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft. Nu exista motive pentru majorari si cred ca se vor duce in jos in urmatoarea perioada", a afirmat Valeriu Tabara , ministrul Agriculturii, citat de Gandul.

Producatorii din industria alimentara nu impartasesc optimismul ministrului. Ei au anuntat majorari de preturi de pana la 25% pana la sfarsitului anului, datorate scumpirii materiei prime.

Codul de bune practici, in vigoare din toamna anului trecut, nu si-a facut inca efectele, din cauza unor intelegeri intre furnizori si marile retele de magazine, in defavoarea producatorilor.

Valeriu Tabara a criticat preturile mari impuse de intermediari , suportate de cumparatori. In timp ce procesatorii cumpara laptele de la producatori cu 0,7 lei, pretul din raft este foarte mare.

"Nu poti sa cumperi laptele cu 0,7 lei si sa vinzi cu 4 lei in magazine. Laptele ajunge de patru ori mai scump in magazine. Nu este posibil", a adaugat Tabara.

Consiliul Concurentei are in derulare patru investigatii in problema presupuselor intelegeri intre marile lanturi de magazine si furnizori, pentru a mentine preturile mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea