Social

#Carmen Dan DNA # oug 13 #Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, la DNA, in dosarul privind OUG 13

Azi-dimineata, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat la sediul DNA pentu audieri in dosarul deschis privind ordonanta de urgenta 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca ministrul Afacerilor Interne a fost citat in calitate de martor in dosarul privind ordonanta de urgenta 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Carmen Dan va trebui sa le spuna procurorilor tot ce stie despre adoptarea acestei ordonante, dat fiind ca ea si ministrul de externe au fost singurii membri ai Guvernului care au avizat actul. Ca urmare, este foarte probabil ca si Teodor Melescanu sa ajunga luni in fata procurorilor, conform stirileprotv.ro.

Procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a unei sesizari primite dupa adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justitiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.


Ordonanta de urgenta 13 a fost abrogata prin OUG 14 emisa de Guvernul Grindeanu.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, pe 2 februarie, ca "s-a inregistrat o sesizare depusa de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate in competenta de solutionare a institutiei, in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative" si ca "se efectueaza acte procedurale cu privire la aspectele sesizate".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea