Social

#ministrii ue gaze #ue criza gazelor #reuniune bruxelles gaze

Ministrii energiei din UE discuta despre criza gazului

Guvernele europene intentioneaza luni sa discute despre lectiile invatate din criza gazului rusesc, indiferent daca intre timp aceasta criza se va apropia de final sau se va prelungi .

Cea mai recenta evolutie este ca Ucraina a adaugat, apoi a retras, o declaratie-surpriza din acordul ce permitea deblocarea livrarilor de gaz, relateaza AFP.

Dupa ce acest incident va fi rezolvat, vor fi necesare trei zile pentru ca gazul rusesc ce tranziteaza Ucraina sa ajunga in Europa, dupa redeschiderea vanelor de catre Moscova. Denuntand "santajul" rusilor si ucrainenilor, Alexandr Vondra , vicepremier ceh pentru afaceri europene, a reamintit ca "solidaritatea este foarte importanta, un test pentru toti europenii".

Aceasta chestiune va fi in centrul reuniunii de luni dupa-amiaza a ministrilor energiei din UE, tari ca Bulgaria sau Slovacia fiind in continuare extrem de afectate de oprirea livrarilor de gaz rusesc ...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea