Social

#diplomatie #minister #refuz #vizita #romania #ungaria

Ministerul ungar de externe condamna atitudinea Romaniei fata de vizita presedintelui Ungariei

Ungurii, suparati pe atitudinea Romaniei fata de vizita presedintelui Ungariei in tara noastra. Conform Realitatea TV, Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria a postat astazi pe site-ul institutiei, un comunicat de presa in care sustine ca modul in care autoritatile romane au tratat vizita presedintelui Ungariei, nu se inscrie in "spiritul bunei dezvoltari a relatiilor bilaterale".

Oficialii unguri subliniaza in comunicat faptul ca prezenta sefului statului ungar in Romania era un mod de a intari relatiile de parteneriat dintre Romania si Ungaria, iar atitudinea tarii noastre, de punere sub semnul intrebarii a unui asemenea gest “este inacceptabila”.

Ministerul mai sustine si faptul ca adresa prin care era anuntata prezenta sefului statului ungar in Romania a fost transmisa "la timp si in formatul corespunzator" Ministerului Afacerilor Externe din Romania, de la care a fost ceruta colaborarea tehnica.

Potrivit unei stiri a agentiei de presa MTI, citata de Realitatea TV, ministerul roman al afacerilor externe a primit astazi adresa prin care i se face cunoscuta pozitia partii ungare in legatura cu vizita presedintelui Laszlo, de saptamana trecuta.

Pe 13 martie presedintele maghiar Laszlo Solyom sustinea ca nu a fost lasat sa aterizeze la Targu Mures pentru a participa la festivitati dedicate Revolutiei din 1848, care urmau sa aiba loc sambata si duminica in judetul Harghita. Raspunsul partii romane arata ca la aeroport ar fi existat niste probleme tehnice .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea