Social

#spitale #finantare #tratamente #medici #sistem privat

Ministerul Sanatatii va sista finantarea din bani publici a spitalelor private

De la 1 martie, Ministerul Sanatatii va sista finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private. Astfel, spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.

Declaratia a fost facuta de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a precizat intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures ca in noul contract-cadru se va stipula ca banii publici vor sustine numai spitalele publice din Romania.

Ministrul a mai precizat ca managerii de spitale private trebuie sa isi gandeasca investitia si sa se bazeze pe fortele proprii. Eugen Nicolaescu a declarat si ca intentioneaza sa reduca fenomenul prin care medicii care lucreaza in sistemul privat isi duc pacientii pentru tratamente in spitalele publice.

Nicolaescu a mai adaugat si faptul ca nu exista servicii medicale care sa nu fie oferite de spitalele publice din Romania. In plus, ministrul nu stie inca daca le va permite in continuare medicilor sa lucreze simultan si in sistem public, si in sistem privat.
 
Sursa foto: //www.agriaim.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea