Social

#vaccin antigripal #vaccin #gripa #ministerul sanatatii

Ministerul Sanatatii va cumpara un milion de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sanatatii va cumpara un milion de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2011-2012 . Banii vot proveni din Fondul de rezerva bugetara al Guvernului.

Vaccinurile vor fi produse de Institutul "Cantacuzino". Comitetul National de Vaccinologie a recomandat ca produsul sa aiba aceleasi tulpini vaccinale ca cel realizat in 2010. Pentru sezonul 2011-2012, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinul antigripal in urmatoarea compozitie: virus similar tulpinii A/California/7/2009 (H1N1), virus similar tulpinii A/Perth/16/2009 ( H3N2 ) si virus similar tulpinii B/Brisbane/60/2008.

Conform prevederilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, imunizarea trebuie facuta in perioada preepidemica (lunile octombrie-decembrie).

Vaccinul nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la substantele active, la ou, la reziduuri din ou, cum este ovalbumina, si la proteine de gaina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea