Social

#internare #cnas #ministerul santatii

Ministerul Sanatatii nu vrea criterii de internare

Ministerul Sanatatii a respins criteriile de internare propuse de CNAS, potrivit carora, pacientii care nu implineau conditii clare de boala nu puteau fi internati.

"Ministrul Sanatatii a decis sa scoata aceste criterii . Chiar daca au existat disensiuni pe acest subiect, este dreptul lui suveran de a face acest lucru", a spus Lucian Duta , presedintele CNAS, citat de Gandul.info.

Oficialul spune ca responsabilii din minister puteau schimba in ultimele trei luni criteriile de internare propuse de CNAS.

"Proiectul cu normele privind acordarea asistentei medicale au fost transmise de catre CNAS la Ministerul Ssanatatii din martie. Asadar, ele au fost cunoscute de catre oficialii ministerului", a explicat Duta.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a criticat masurile propuse.

"Eu, personal , nu am fost consultat cu privire la criteriile de internare propuse de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Oricum, exista criterii bine stabilite inca din 2007, care au fost aplicate si nu au produs probleme pana in momentul de fata. Actualele criterii propuse de CNAS sunt rigide si nu vor fi aplicate de minister", a spus Arafat, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea