Social

# coronavirus suprafete #coronavirus

Ministerul Sanatatii, despre cat rezista coronavirusul pe suprafete

Ministerul Sanatatii a oferit cateva informatii asupra ultimelor studii in ceea ce priveste rezistenta coronavirusului pe diverse suprafete.

COVID-19 rezista 2-3 zile pe plastic si inox, 24 de ore pe carton si 4 ore pe cupru, apreciind ca "aceste rezultate subliniaza atat importanta spalatului frecvent pe maini, cat si dezinfectarea suprafetelor."

"Transmiterea prin alimente nu este suspectata in cazul coronavirusului," a precizat Ministerul Sanatatii.
"Dupa ce aducem acasa produse ambalate in/din carton sau plastic este important sa ne spalam pe maini. Produsele in sine le putem sterge bine cu substante obisnuite de curatat in bucatarie sau le putem stoca intr-un loc ferit timp de 3 zile inainte de a le atinge din nou," a mai transmis Ministerul Sanatatii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectata in cazul coronavirusului.

"De aceea este suficient sa spalam fructele si legumele inainte de a le consuma proaspete," a mai adaugat Ministerul sanatatii.
Infomatiile se bazeaza pe un studiu publicat in New England Journal of Medicine in 17 martie 2020.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea