Social

#minister #agentii #comasare #personal

Ministerul muncii isi comaseaza agentiile din subordine

Planul de reducere a cheltuielilor bugetare incepe sa se aplice. Astfel, aplicarea masurii de comasare sau de desfiintare a unor agentii si birouri din subordinea ministerelor ar putea duce la comasarea a trei agentii din subordinea Ministerului muncii: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei ar putea fi comasata cu Agentia pentru Egalitatea de Sanse pentru a reduce din cheltuieli.
 

O alta optiune de comasare ar fi cu Autoritatea pentru Protectia Copilului, care are un someniu de lucru apropiat de al primei agentii. Ministerul muncii a propus cele doua variante de comasare, Guvernul analizand acum optiunile, astfel incat in urma acestei masuri sa rezulte o economisire a banilor cheltuiti de la stat.

Cotidianul noteaza ca in urma discutiilor de la minister, cu secretarii de stat de la sase astfel de institutii au fost avansate o serie de propuneri, printre care comasarea a doua dintre ele, in discutie fiind Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului (ANPDC), Agentia Nationala pentru Protectia Familiei ( ANPF ) si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES). In timp ce presedintele ANPF ar prefera o unire cu ANES, posibilitate care a mai fost luata in discutie, ANPDC ar prefera sa fie comasata cu ANPF, considerand ca domeniile lor de actiune sunt mai apropiate.

Sefii celorlalte institutii, de la Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Inspectia Sociala si Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, au aratat in timpul discutiilor ca, datorita specificului activitatii, nu se sustine varianta comasarii. Conform reprezentantilor agentiilor, personalul din minister se asteapta deja la reduceri de personal , in urma masurilor de comasare a agentiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea