Social

#minister finante #salarii #profesori #rectificare bugetara #emil boc #ecaterina andronescu

Ministerul Finantelor vrea sa reduca bugetul de salarizare a profesorilor

Guvernul Boc ar putea reduce fondurile din care se platesc salariile profesorilor, in cadrul masurilor de rectificare a cheltuielilor cu personalul bugetar. Valoarea rectificarii ar urma sa fie de aproape 8% si ar urma sa intre in dezbaterea Executivului in sedinta de astazi. Cele mai afectate judete ar urma sa fie Bucurestiul si Iasul.

La rectificarea bugetara care se va discuta astazi la Palatul Victoria, Cabinetul Boc va reduce 7.9% din cheltuielile de personal din institutiile de invatamant preuniversitar din toata tara, conform Business Standard. Astfel, cheltuielile finantate de la bugetul de stat din cote defalcate din TVA prevazute in bugetul pe 2009 si virate judetelor, vor fi reduse in masa. Din bugetul initial acordat fiecarui judet, statul a taiat procentul de 7,9%, cele mai afectate fiind judetele Bucuresti si Iasi.

Conform Cotidianul, in invatamantul preuniversitar de stat, in anul scolar 2008-2009, lucreaza 240.659 de persoane pentru care fusese alocata initial suma de 10, 24 miliarde de lei. Odata cu rectificarea, suma va ajunge la 9,43 de miliarde, adica o reducere de aproape 300 de lei lunar pentru fiecare salariat din invatamantul preuniversitar. Aceste reduceri ar urma sa se aplice in cazul in care Guvernul nu decide sa aplice metoda disponibilizarilor in educatie, asa cum se discuta ieri. 

Desi nu a dat nici o declaratie oficiala referitoare la aceste masuri, se pare ca ministrul Ecaterina Andronescu nu este de acord cu masurile care afecteaza personalul din domeniul educatiei. Andronescu a precizat luni ca nu va accepta ca aceste masuri, care nici nu au fost discutate cu reprezentantii domeniului educatiei, deoarece acestea vor trimite invatamantul romanesc in stare de ne-functionare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea