Social

#studente hartuite #profesori hartuire #hartuire sexuala

Ministerul Educatiei, presat sa infiinteze Politia Sexuala in campusurile universitare

Mai multe ONG-uri din intreaga tara solicita insistent reprezentantilor Ministerului Educatiei si Senatele universitatilor romanesti sa infiinteze un sistem prin care studentele sa poata reclama de urgenta eventuale fapte de hartuire sexuala. Numarul cazurilor de hartuire sexuala a crecut alarmant in facultatile din Romania in ultimii ani.

Peste 15 ONG-uri cu programe derulate in domeniul violentei sexuale si a abuzurilor au semnat o scrisoare deschisa adresata autoritatilor in care reclama faptul ca hartuirea sexuala nu este tratata asa cum ar trebui in sistemul de invatamant din tara.

Semnatarii sustin ca in unele campusuri nu sunt organizate campanii de constientizare si prevenire a hartuirii sexuale, iar comportamentele abuzive ale cadrelor universitare nu sunt prevazute explicit in codurile de etica ale universitatilor romanesti.

Ultimul caz de hartuire sexuala a fost demascat saptamana trecuta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, profesorul Gheorghe Paduraru fiind acuzat de luare de mita, tentativa de viol si santaj asupra unei studente.

Foto: feminist.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea