Social

#ministerul educatiei #scoli #supraveghere electronica

Ministerul Educatiei pregateste un sistem de supraveghere electronica in scoli

Marti, 10 iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca MECTS, sprijinit de Guvern, intentioneaza sa concretizeze un program de supraveghere electronica, menit sa previna fraudele la examene, dar si actele de violenta din scoli.

Potrivit Romania TV, in urma unei intalniri ce a avut loc marti intre prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a decis mentinerea sistemului de supraveghere cu camere video si la examenul de bacalaureat de anul viitor. In plus, acesta ar urma sa fie extins si pentru a combate violenta din scoli.

"Trebuie sa ii ajutam pe elevi sa invete mai bine, sa aiba subiecte adecvate nivelului lor de pregatire, dar nicaieri aceste elemente obiective nu reprezinta o scuza pentru frauda. Concretizam un program de supraveghere electronica pentru a combate fraudele de la examene, actele de violenta si de indisciplina in scoli. Ministerul Educatiei va avea sprijinul Guvernului pentru a incerca sa combata violenta si indisciplina din scoli", a declarat premierul Romaniei.

In urma sesiunii din luna iunie-iulie 2012, promovabilitatea la nivel national a examenului de bacalaureat este de 43,04%, inainte de solutionarea contestatiilor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea